Man die zaterdagnacht zomaar agent neerstak op Rembrandtplein is nog steeds agressief

16-01-2017 11:17

De man die in de nacht van zaterdag op zondag waarschijnlijk gewoon zomaar voor de lol een voorbijfietsende politieagent in zijn hals stak is nog steeds zo agressief dat hij niet normaal kan worden verhoord. Ook weigert hij verder iedere medewerking, meldt AT5.

Volgens meerdere bronnen zou het om een man van Oost-Europese afkomst gaan maar de politie wil daarop geen commentaar leveren.

(‘Goh, een criminele Oost-Europeaan op het Rembrandtplein, wat raar’, aldus Helemaal Niemand ooit.)

Met de neergestoken agent in kwestie gaat het goed. Omdat de agressieve Oost-Europeaan man net naast de halsslagader stak raakte de agent niet levensgevaarlijk gewond. Wel is de impact op het politiekorps van dit zieke maar helaas veel in Amsterdam voorkomende geweld groot.

Mocht de verdachte voor de rechter komen dan is de kans zeer groot dat hij ontoerekeningsvatbaar zal worden verklaard. Hij zal dan geen enkele straf krijgen en maximaal een jaar worden verpleegd in een psychiatrisch ziekenhuis.

Dit gebeurde ook met de Italiaanse toerist die gewoon zomaar voor de lol een architect neerstak op de Keizersgracht. De stekende Italiaan zit nu in een psychiatrisch ziekenhuis onder de Italiaanse zon en kan binnenkort gewoon weer vrij maar ongehinderd door Europa reizen.

Maar er is uiteraard ook een kans dat de Oost-Europeaan verdachte zeer binnenkort gewoon weer vrij op straat rondloopt.