Regio

Verkrachtingszaak Rotterdam: slachtoffer bijna gewurgd met fietsketting door ‘donkere man’

22-07-2018 15:53

Update: het slachtoffer is nog steeds niet aanspreekbaar, het signalement en de details zijn afkomstig van getuigen en camerabeelden. Ook zou het slachtoffer nog hebben gesproken met getuigen. Eerder werd gecommuniceerd dat de politie het slachtoffer zou hebben gesproken, dit blijkt onjuist.

De Rotterdamse politie heeft eindelijk kunnen praten met het slachtoffer van de gruwelijke verkrachting in de Rotterdamse Herman Bavinckstraat afgelopen weekend. Het slachtoffer, een uit Indonesië afkomstige uitwisselingsstudente van de Erasmus Universiteit, raakte zo zwaar gewond dat ze op de intensive care terechtkwam en de politie lange tijd niet te woord kon staan. Omdat er ook geen getuigen waren kon de politie nog geen signalement geven.

Nu het slachtoffer bij kennis is heeft ze haar verhaal gedaan. Ze zou door een ‘donkere man’ enige tijd zijn achtervolgd waarna hij uiteindelijk een fietsketting om haar nek sloeg en haar verkrachtte. Daarna raakte de vrouw buiten bewustzijn. Dit meldt RTV Rijnmond.

Volgens de politie is het signalement van de verkrachter (‘vermoedelijk’) als volgt:

  • man van rond de 20 jaar
  • donker getint uiterlijk
  • donkere hoody
  • fietsend op een donkerkleurige fiets

 

De politie kan alle informatie gebruiken, dus iedereen die iets denkt te weten kan bellen met 0900-8844 of 0800-6070. Anoniem tippen via: 0800-7000.