Regio

Bejaard echtpaar in eigen woning overvallen, gruwelijk mishandeld, creperend in kelder achtergelaten

17-07-2018 21:51

Foto: schreenshot video 1Limburg.

Gerard Vergooszen is 82 jaar oud en ligt in het ziekenhuis met een gebroken kaak, gebroken oogkas, gebroken ribben en diverse bloedingen. Ook heeft de bejaarde Gerard geen gevoel meer in zijn linkerarm en linkerbeen, mogelijk als gevolg van een beroerte die hij opliep als gevolg van de klappen tegen zijn hoofd. Zoals ook de rest van de verwondingen aan zijn lichaam het gevolg zijn van zwaar geweld, gepleegd door maarliefst vier mannen. Woningovervallers die zondagnacht het huis van het echtpaar in Susteren binnendrongen.

Woningovervallers die als beesten tekeer gingen. De man werd in elkaar geslagen, zijn vrouw, de 77-jarige Zischa Vergooszen, werd geboeid met een telefoonkabel. Het echtpaar werd opgesloten in de kelder, de in elkaar geslagen man werd er letterlijk ingesmeten en bleef zwaargewond op de vloer liggen.

Ondertussen trokken de woningovervallers alles wat vast zat in het huis los, werd alles overhoop gehaald en stukgesneden. Ze waren op zoek naar een kluis, een kluis die er niet bleek te zijn. De buit kan uiteindelijk niet meer dan een paar honderd schamele euro’s zijn geweest. Als er al wat is buitgemaakt.

Creperend in de kelder

De overvallers vertrokken en lieten het echtpaar in de kelder creperend achter. Uiteindelijk kon Zischa de kelderdeur openkrijgen nadat ze met een mesje urenlang heeft ingehakt op het hout, terwijl haar man zwaargewond op de keldervloer lag. Als het haar niet was gelukt die kelderdeur open te krijgen had het echtpaar misschien wel dagen in de kelder opgesloten gezeten.

De kleinzoon van het echtpaar is inmiddels al twee dagen bezig met het opruimen van de puinhoop die de overvallers hebben achtergelaten. En met het opruimen van bloed van zijn gewonde opa en oma. “Het bloed zit nog tegen de muren.”

5000 euro beloning

Inmiddels heeft de kleinzoon een beloning van 5000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die naar de daders leidt. Er lijkt geen enkel signalement beschikbaar te zijn, anders dan dat het ‘vier mannen’ waren.

De bejaarde Gerard en Zischa zijn het zoveelste bejaarde slachtoffer van een woningoverval in Limburg. Of zeg maar gerust: het zoveelste bejaarde slachtoffer van een woningoverval in Nederland.

Het veilige Nederland. Waar de misdaad daalt. En de gevangenissen leeg staan.

 

Bekijk ook het item van Hart Van Nederland over deze woningoverval.