Vermoorde Utrechtse studente Laura Korsman had politie gewaarschuwd voor ex-vriend

12-07-2018 15:19

De woensdag gedode Utrechtse studente Laura Korsman (24) had de politie gewaarschuwd voor haar ex-vriend. Hij zou haar hinderlijk hebben gevolgd en bedreigd. Dat schrijft het AD donderdag. Korsman  werd woensdag dood aangetroffen in haar studentenhuis aan de Bosboomstraat in de Domstad.

Lees ook – Studente Laura Korsman vermoord in Utrecht

De vrouw was bang voor haar ex-vriend, die door haar omgeving wordt aangewezen als de dader. Haar huisgenoten zouden haar in de avonduren begeleid hebben op weg naar haar stage bij het UMC in Utrecht.

Op Facebook schrijven vrienden dat het voormalige stel nog niet zo lang geleden op vakantie is geweest. Die vakantie was volgens een vriendin ‘erg problematisch’ verlopen. Na afloop ervan zou Laura de relatie hebben beëindigd. Vorige week liep haar ex over de daken in de Bosboomstraat in ene poging haar huis binnen te dringen.

De mogelijke dader werd woensdag na een achtervolging door de politie aangehouden in Nieuwegein. De politie kan of wil nog niet bevestigen dat het om de ex-vriend van Korsman gaat. Ook kan het utrechtse korps niet zeggen of Korsman aangifte heeft gedaan tegen haar ex.

Lees ook

AD – ‘Gedode studente Laura (24) was bang voor haar ex-vriend’