Doneer aan TPO
 

Vier docenten Rijswijks Lyceum op staande voet ontslagen na examenfraude

School doet aangifte na bevoordelen zeven leerlingen

Door: , 12:26, 02 juli 2018

School doet aangifte na bevoordelen zeven leerlingen

Bij het Rijswijks Lyceum hebben vier docenten zich schuldig gemaakt aan examenfraude. Ze hebben na afloop van het herexamen in totaal zeven leerlingen van de school in Rijswijk (Zuid-Holland) de gelegenheid geboden het gemaakte examenwerk op onderdelen te verbeteren. Dat meldt het bestuur van de school, de Stichting VO Haaglanden.

De docenten zijn vrijdag per direct uit hun functie gezet. Zij worden ontslagen. Er zal ook aangifte worden gedaan. De herexamens van de betrokken leerlingen zijn ongeldig verklaard. Ze kunnen in augustus hun herexamen opnieuw doen.

De examenfraude kwam aan het licht toen bij de tweede correctie van het herexamen geconstateerd werd dat scores hoog waren en antwoorden van een paar kandidaten sterk overeenkwamen met de antwoorden uit het correctievoorschrift. De schoolleiding heeft daarop onderzoek ingesteld.

De vier leraren hebben het gesjoemel met de herexamens toegegeven. Ze deden dit volgens het bestuur ,,ten behoeve van de school en de leerlingen”. De schoolleiding heeft de Inspectie van het Onderwijs vrijdagavond op de hoogte gebracht van de kwestie. “Binnen de school is geschokt gereageerd op de acties van de vier docenten. De school zal alles doen om de zeven leerlingen goed voor te bereiden op het nieuwe herexamen.”

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace