Doneer aan TPO
 

Verdachte aangehouden voor bekladden Joodse begraafplaats Amsterdam

Motief onduidelijk

Door: , 18:23, 01 juli 2018

Motief onduidelijk

De politie heeft iemand opgepakt die verdacht wordt van het schrijven van hakenkruizen op de muur van de Joodse Begraafplaats Zeeburg in Amsterdam. De politie bevestigde berichtgeving van die strekking door het Nieuw Israëlietisch Weekblad. Daar zijn foto’s te zien van de bekladding.

Wat de motieven van de verdachte zijn, is niet bekend.De begraafplaats was van 1714 tot 1914 de laatste rustplaats voor tachtig procent van de Amsterdamse joden, zo staat op de site van de Stichting Eerherstel Joodse Begraafplaats Zeeburg. Ruim 100.000 mensen zijn er begraven.

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties