Regio

Bonusquote: ‘Telegraaf heeft aanslag dik verdiend, beschadigde voorgevel niet dramatisch’

01-07-2018 13:19

 

“Als er één krant is die het, historisch gezien, dik verdiend heeft om eens in de hoek te zitten waar de klappen vallen, is het de Telegraaf wel.

We weten allemaal dat het er maar net aan ligt welk land ons gaat bezetten om erachter te komen in welke taal die krant het een jaar of vijf op een zwijgen zet.

Ook moeten we niet te dramatisch doen over de zogenaamde aanval op de Vrije Pers. Het was naar alle waarschijnlijkheid een aanslag gepleegd door een handlanger van een drugscrimineel. Dan is een beschadigde voorgevel een kleine prijs om te betalen.”

 

Dus dan ben je columnist van de Tubantia (LOL) en dan wil je graag de aanslag op De Telegraaf (een krant die wél lezers heeft) goedpraten, maar dan kom je niet verder dan het cliché ‘De Telegraaf was fout in de oorlog’?

Wauw…

Ja, dan kun je maar het beste columnist worden van een regionale circulaire waar dagelijks dit soort ‘nieuws’ op de voorpagina staat: Lezersmenu juli 2018: Kosie Food & Drinks in Enschede, Honderden scouts gaan op avontuur in Almelo, Maak jij dé zomerfoto? Stuur ‘m op en win mooie prijzen, Albert Verlinde ontroerd door steun na verlies ouders: ‘We zullen doorgaan’, Wat is een Premium-artikel en hoe log ik in?, Boulevard Outdoor Wierden: warm, veel muziek en goede sfeer, Bekende Tukkers houden Twentse klootschiet-reputatie niet hoog, OVERLEDENEN IN DE REGIO, Haaksbergse ‘survivor’ Niels weet wat een kind met kanker doormaakt, De Lezerstour is weer open, schrijf je hier in!, MENS & STAD.

De kans op een aanslag blijft zo in elk geval erg klein. Wel zo veilig.