Doneer aan TPO
 

Slechts 108 dagen cel, 240 uur taakstraf voor wegmoord op Bert (62) en Henriette (59) in Tilburg

Faisal D. (25) reed zeker 72 waar hij 50 mocht, reed door, liet echtpaar creperen, was al vaker gepakt voor te hard rijden

Door: , 13:48, 28 juni 2018

Faisal D. (25) reed zeker 72 waar hij 50 mocht, reed door, liet echtpaar creperen, was al vaker gepakt voor te hard rijden

De 25-jarige Faisal Dohouch Krijgt 108 dagen cel en 240 uur taakstraf, omdat hij op 27 oktober 2016 met de auto een echtpaar uit Rijen doodreed. Het ongeluk is zijn schuld, vonniste de rechtbank in Breda donderdag. Hij kreeg ook een rijverbod opgelegd van vijf jaar.

De Tilburger, die al vaker betrapt was op hardrijden, zou minstens 72 kilometer per uur hebben gereden toen hij de 62-jarige man en 59-jarige vrouw doodreed terwijl zij te voet wilden oversteken. Op de Bredaseweg is 50 kilometer per uur de limiet. De verdachte had bovendien onvoldoende aandacht op de weg, oordeelde de rechtbank.

Na het ongeval reed Dohouch door. Hij meldde zich pas op het politiebureau toen zijn broer was opgepakt. Dohouch reed in zijn auto. De automobilist was in juni en in augustus van 2016 ook al gepakt voor snelheidsovertredingen van meer dan 30 kilometer per uur. Hij had zijn rijbewijs daarom ook al twee maanden moeten inleveren. Door voortdurend snelheidsovertredingen te begaan, was het wachten op een ongeval, oordeelde de rechter.

Tegen de man was vijftien maanden cel geëist. Het Openbaar Ministerie oordeelde strenger over de mate waarin de man schuldig is aan het dodelijke ongeluk, waarbij het de snelheidsovertreding ook als strafverzwarend meerekende.

Anp

Tags: ,
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties