TPOok!

 
avatar
   
Regio

Burgers 020 gaan meebetalen aan heruitvinden Google Maps en 9292.nl

Totale budget 20 miljoen (dus dat zal wel veel duurder gaan worden), moet volgend jaar af zijn, dus wordt wel 2027

Tags:

De gemeente Amsterdam gaat meewerken aan de ontwikkeling van een app waarmee reizigers hun trip kunnen plannen, boeken en betalen. De app geeft in één oogopslag het beste vervoermiddel aan of de beste combinatie van vervoermiddelen. Bepaalde diensten zoals bus, (deel)fiets, taxi of (deel)auto kunnen via de app niet alleen worden geboekt, maar ook betaald.

Behalve Amsterdam werken nog zes andere regio’s en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de app. Ze steken er gezamenlijk 20 miljoen euro in. Volgend jaar beginnen proeven in de deelnemende regio’s, die moeten uitwijzen wat er nodig is om de app te laten werken. De proeven duren twee tot drie jaar.

In Amsterdam wordt de app het eerst ingezet in het Zuidas-gebied. Daar loopt al een proef waarbij deelnemers een reistegoed krijgen dat ze overal kunnen gebruiken: privé en zakelijk, e-bike, trein, metro, bus, taxi, deelauto of huurauto.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.