Doneer aan TPO
 

Rechter: krakende illegalen We are here moeten pand Amstelveen verlaten

'Het geeft onrust en gedoe'

Door: , 11:35, 25 juni 2018

'Het geeft onrust en gedoe'

De krakende illegalen van We Are Here moeten het door hen gekraakte pand in Amstelveen uit. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam bepaald. De groep spande een kort geding aan om de voorgenomen ontruiming te voorkomen, maar ze kregen dit keer geen gelijk.


De voorzieningenrechter woog in zijn beslissing de verstoring van de openbare orde mee, mede door de diverse zogenoemde vergiskraken die de groep eerder pleegde. “Het geeft onrust en gedoe. Mensen worden in hun woonbelangen geschaad en dit soort acties trekt tegenacties en reacties aan van derden.”

We Are Here kraakte op 5 juni het leegstaande kantoorgebouw aan de Groen van Prinstererlaan in Amstelveen. De gemeente liet direct weten dat de krakers niet welkom waren en de eigenaar van het pand deed aangifte. Daarop kondigde het Openbaar Ministerie een ontruiming aan.

Kijk ook

Video – VVD Kamerlid Daniel Koerhuis over krakende illegalen We are here: ‘Dat tuig moet het land uit’

 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
 
Toon / Verberg Reacties