TPOok!

 
avatar
   
Regio

‘Jongeren’ terroriseren pittoresk Noordwijk helemaal kapot, burgers dreigen recht in eigen hand te nemen

Noodverordening van kracht

Tags:

Foto: het gemoedelijke en pittoreske Rederijkersplein te Noordwijk (Google maps).

Op en rond het Rederijkersplein in Noordwijk is het in de nacht van donderdag op vrijdag rustig gebleven. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Voor het gebied is sinds donderdagavond een noodverordening van kracht, omdat het er volgens de gemeente al een paar dagen zeer onrustig is.

Op en rondom het plein veroorzaken hangjongeren volgens de gemeente al jaren overlast, maar sinds vorige week woensdag loopt het uit de hand. Zo zijn er een bouwkeet, prullenbak, een plastic container, twee bestelbussen en een bestelwagen in brand gestoken. De daders zouden vooral in de nacht actief zijn. Ondertussen zouden mensen op sociale media hebben aangegeven de daders zelf te willen aanpakken.

Omdat burgemeester Jan Rijpstra bang is dat de zaak uit de hand loopt, heeft hij een noodverordening ingesteld voor het gebied. Daarmee moeten mensen die er niets te zoeken hebben, worden geweerd. De politie kan ermee verdachte personen preventief fouilleren en voertuigen doorzoeken. De noodverordening geldt tot en met volgende week zondag.

Volgens de politiewoordvoerder heeft er sinds de noodverordening van kracht is geworden, wel elders in Noordwijk een klein brandje gewoed. “Maar of dat verband met elkaar houdt, is nu onduidelijk.”

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.