Doneer aan TPO
 

Door criminelen ernstig bedreigde boer deed geen aangifte want te weinig vertrouwen in politie

Kreeg pistool tegen hoofd, onder dwang drugslaboratorium op zijn erf, OM noemt dat 'medeplichtig'

Door: Redactie, 12:17, 08 juni 2018

Kalverboer Wilco de F. uit Baarle-Nassau heeft kort voor de vondst van een enorm drugslaboratorium op zijn erf op de stoep gestaan van het politiebureau maar durfde toch geen aangifte te doen. De verdachte verklaarde tegen de politie dat dreigementen en een gebrek aan vertrouwen in de politie de doorslag gaven om niets te melden.

De boer zegt dat de drugscriminelen een pistool op zijn hoofd hebben gezet om hem het zwijgen op te leggen. Wilco de F. (43) stond vrijdag voor het eerst in het openbaar voor de rechter. De officier van justitie meent dat hij medeplichtig is aan het drugslab in een schuur op zijn erf omdat hij ervan wist en niet naar de politie is gestapt.

Het drugslab werd in januari 2017 ontdekt nadat de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Baarle-Nassau ontregeld raakte omdat drugsafval in het riool werd geloosd.

Wilco de F. weerspreekt dat het ging om drugsafval uit het lab op zijn terrein.

De politie maakte na de ontdekking bekend dat er zeker 4000 kilo pure (onversneden) amfetamine is geproduceerd in het drugslab. Die hoeveelheid is goed voor 400 miljoen lijntjes speed.

De officier van justitie gaat ervan uit dat het drugslab twee jaar in bedrijf is geweest. De verdachte zegt hij dat hij de schuur verhuurde aan een meubelmaker en pas argwaan kreeg toen hij in september 2016 het pistool op zijn hoofd gezet kreeg.

Op 4 oktober dient zijn strafzaak inhoudelijk. De drugsproducenten zijn niet opgespoord.

Anp


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties