Doneer aan TPO
 

OM eist geen gevangenisstraf voor getraumatiseerde vluchteling uit Iran die in Utrecht op terras inreed

'Kan daardoor zijn behandeling voortzetten'

Door: , 18:37, 06 juni 2018

'Kan daardoor zijn behandeling voortzetten'

Een 27-jarige man die in oktober in Utrecht inreed op een terras hoeft van het Openbaar Ministerie (OM) niet meer de cel in. De aanklaagster eiste voor de rechtbank in Utrecht een lange voorwaardelijke straf met een groot aantal voorwaarden dat moet voorkomen dat de verdachte in herhaling valt. De man, een getraumatiseerde vluchteling uit Iran, kan daardoor zijn behandeling voortzetten. Bij het incident vielen geen gewonden, omdat iedereen op de stoep tijdig kon wegspringen.

Lees ook – Auto rijdt over stoep en terras in Utrecht

De aanklager had poging tot doodslag ten laste gelegd, rijden onder invloed van cannabis en vernieling. De officier wil een klinische opname van maximaal twee jaar en daarna een ambulante behandeling, toezicht door de reclassering en een meldplicht, een verbod op alcohol- en cannabisgebruik en een ontzegging van de rijbevoegdheid. Ook moet er een locatieverbod komen voor de Voorstraat, waar het voorval gebeurde. Verder eiste ze een celstraf van 720 dagen waarvan 633 voorwaardelijk.

Volgens getuigen reed de verdachte de stoep op waarna hij niet remde maar gas gaf, in de richting van de coffeeshop waar hij eerder niet binnen mocht. Portiers hadden hem eerder die dag geweigerd omdat hij geen identificatiebewijs kon tonen. Ze hadden de indruk dat de man hen opzettelijk wilde aanrijden. Tijdens de zitting woensdag zei hij dat het in een opwelling gebeurde. Volgens deskundigen was de man verminderd toerekeningsvatbaar.

ANP

Tags:
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace