Doneer aan TPO
 

Advocaat Allahu Akbar-roepende messteker Den Haag: ‘Malek F. had geen terroristisch motief’

Spreekt zich uit vanwege 'maatschappelijke onrust'

Door: , 15:59, 04 juni 2018

Spreekt zich uit vanwege 'maatschappelijke onrust'

Er zijn geen aanwijzingen dat verdachte Malek F. een terroristisch motief had toen hij in Den Haag drie mensen neerstak. Dat valt op te maken uit de verklaringen die F. tot nu toe heeft afgelegd, zegt zijn advocaat Job Knoester naar aanleiding van berichtgeving hierover in het AD.

Video – Politie schiet Allahu Akbar-roepende messteker Den Haag neer

Knoester heeft vrijdag de verdediging overgenomen van F., die zich tot nu toe liet bijstaan door een toegewezen advocaat. De raadsman zegt normaal gesproken niets over de inhoud van verhoren naar buiten te brengen. Maar gezien de maatschappelijke onrust die ontstond door de steekpartij op 5 mei vlak bij de Haagse Hogeschool, wil Knoester nu al laten weten dat uit niets blijkt dat het een terroristische daad was. Volgens hem werkt F. goed mee met het onderzoek naar de steekpartij.

Op een filmpje is te horen dat de uit Syrië afkomstige F. ,,Allahu akbar” roept op wanneer de politie hem neerschiet.

F. stond bekend als een verward persoon, die tijdelijk was opgenomen in ggz-kliniek Parnassia. Zijn familie overweegt aangifte te doen tegen de kliniek, omdat die F. te vroeg liet gaan. Knoester staat ook de familie bij. Deze week hebben ze een gesprek met Parnassia.

Lees ook

Familie Haagse messteker doet aangifte tegen GGZ Parnassia

ANP

 
 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)

BetaallinkOf doneer direct een bedrag via deze betaallink

Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace