Doneer aan TPO
 

Ombudsman Amsterdam: ‘Misdaad loont in Amsterdam’

Maar gelukkig wordt parkeren duurder, komt er veel meer groen en gaan ambtenaren zes uur per dag werken

Door: , 11:03, 02 juni 2018

Maar gelukkig wordt parkeren duurder, komt er veel meer groen en gaan ambtenaren zes uur per dag werken

De misdaad in Amsterdam loont veel te eenvoudig, waarschuwt de hoofdstedelijke ombudsman Arre Zuurmond zaterdag in Het Parool. “Het wordt te gemakkelijk om met criminaliteit je geld te verdienen”, zegt hij in de krant. Bovendien noemt hij “de overheid onduldbaar afwezig”. Daardoor wordt het criminele carrièrepad voor jongeren te aantrekkelijk en is het hek van de dam.

“De honderden miljoenen per jaar die in Amsterdam worden verdiend en rondgaan in de onderwereld, werken ontwrichtend voor de maatschappij”, vindt hij.

De krant verwijst naar recente politierapporten waarin eveneens wordt gewaarschuwd voor ondermijnende effecten, zoals de investeringen van met misdaad verdiend geld in vastgoed.

Zuurmond zegt van de zijde van het Openbaar Ministerie te hebben vernomen dat 90 procent van de overnames wordt gefinancierd met onderhandse leningen, dus buiten de banken om. In het interview geeft hij tal van voorbeelden van fraude, misbruik en andere criminele praktijken. De ombudsman meent dat er “een georganiseerde misdaad tegenover een ongeorganiseerde overheid” staat.

Anp

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace