Doneer aan TPO
 

Appartementen Leeuwarden moeten worden ontruimd na plofkraak op pinautomaat

In het veilige Nederland waar de criminaliteit daalt

Door: Redactie, 11:05, 01 juni 2018

Leeuwarden zijn de bewoners van een aantal appartementen uit hun huis gehaald na een plofkraak. Hun woningen, boven een pinautomaat, hebben grote schade opgelopen. De bewoners van twaalf appartementen moesten verplicht hun huis uit, een aantal anderen koos vrijwillig voor een hotel in de stad. De politie heeft een verdachte opgepakt.

De plofkraak was rond 04.15 uur bij een pinautomaat in een gebouw aan de Lieuwenburg. Volgens de politie is er veel schade aangericht. De omgeving is afgezet omdat de politie er rekening mee houdt dat nog explosieven aanwezig kunnen zijn. Voor het onderzoek is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld.

Of er geld is buitgemaakt, is nog niet duidelijk. De daders gingen ervandoor op een scooter en een paar uur na de plofkraak is er iemand aangehouden.

Anp

Nederland gaat al lange tijd gebukt onder een reeks van gewelddadige plofkraken. Het is inmiddels zo erg dat steeds meer banken besluiten hun pinautomaten te verwijderen.

Maar verder ‘daalt de criminaliteit in Nederland’.

TPOSteun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties