TPOok!

 
avatar
   
Regio

Slechts 2,5 jaar cel voor Let die straalbezopen huis binnenreed waarbij bewoner omkwam

Krijgt over 4 jaar zijn rijbewijs alweer terug zodat hij opnieuw bezopen slachtoffers kan maken

Een 27-jarige man uit Letland is woensdag veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf omdat hij vorig jaar in Luyksgestel een huis binnenreed waardoor de bewoner overleed. De verdachte krijgt bovendien een rijverbod van vier jaar. Tegen hem was vier jaar gevangenisstraf plus een rijverbod van vijf jaar geëist.

De Let vloog in september 2017 met zijn auto uit de bocht en ramde het huis van een 75-jarige man die daar op de bank lag te slapen. Het slachtoffer werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

De automobilist had 3,5 keer te veel gedronken en reed veel te hard. Zijn snelheid is vastgesteld op 100 kilometer per uur, terwijl 50 kilometer was toegestaan. Volgens de rechtbank in Den Bosch is de man met zijn rijgedrag zeer onvoorzichtig geweest.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.