Doneer aan TPO
 

Jozias van Aartsen kapittelt brandweercommandant Leen Schaap

'Had uitspraken over 'medezeggenschapsmaffia' beter niet kunnen doen'

Door: , 14:29, 23 mei 2018

'Had uitspraken over 'medezeggenschapsmaffia' beter niet kunnen doen'

De Amsterdamse burgemeester Jozias van Aartsen heeft uitgehaald naar zijn brandweercommandant Leen Schaap. De brandweerchef kwam onlangs in opspraak na uitspraken over zijn personeel en noemde een inspraakorgaan de medezeggenschapsmaffia. De hoofdstedelijke Forum voor Democratie-fractie wilde een oordeel van Van Aartsen over de uitspraken. De burgervader noemt deze ‘heel erg jammer’, de brandweercommandant had deze ‘beter niet kunnen doen’.

Telegraaf-verslaggever Mike Muller:

Eerder deze maand eisten verschillende vakbonden een onafhankelijk onderzoek naar de uitspraken.

Het botert al jaren niet tussen Schaap en het korps. De onrust ontstond begin 2017 toen de inmiddels overleden burgemeester Eberhard van der Laan de ‘wittemannencultuur’ bij de Amsterdamse brandweer hekelde. Die zomer schreef de burgervader in een brief aan de gemeenteraad dat de situatie nog steeds ‘zorgwekkend’ was. In augustus bleek dat bonden en de ondernemingsraad van de brandweer op ramkoers lagen met de korpsleiding en de burgemeester. Diezelfde maand beklaagden verschillende brandweermannen op voorwaarde van anonimiteit zich bij TPO over de werkomstandigheden bij de brandweer. De door Van der Laan aangestelde commandant Leen Schaap zou zijn mensen ‘provoceren’ en conflicten bewust op de spits drijven.

Lees ook

80 oud-brandweerlieden roepen hulp Amsterdamse politiek in vanwege omstreden commandant Leen Schaap

 
 
 
 

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie via het formulier minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie. Of doe hier een donatie aan TPO via creditcard.
 

Advertentie

 
 
 

Inloggen TPO+

 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace