Doneer aan TPO
 

Twee jaar cel in zedenzaak Joodse Cheiderschool Amsterdam

Dader al op vrije voeten want voorarrest

Door: , 14:04, 22 mei 2018

Dader al op vrije voeten want voorarrest

De rechtbank in Amsterdam heeft de dertigjarige Ephraïm S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk, wegens het plegen van ontucht met een dertienjarige leerling van de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Amsterdam-Buitenveldert. S. was destijds leraar op die school.

Lees ook – Amsterdamse VVD-politicus zit achter nep-twitteraccount over misbruikzaak Joodse school

Het Openbaar Ministerie (OM) had vijf jaar cel tegen S, geëist, alsmede een beroepsverbod van eveneens vijf jaar. Volgens het OM was het bewijs geleverd voor stelselmatige ontucht met vier leerlingen van de school. Volgens de rechtbank is het bewijs in één geval boven iedere twijfel verheven, in de andere niet. Conform de eis van het OM bepaalde de rechtbank dat S. vijf jaar lang het vak van leraar niet mag uitoefenen. S. heeft de beschuldigingen ontkend.

De rechtbank stelde S. op 20 april, direct na het proces tegen de man, op vrije voeten. Het rechtscollege zei toen te verwachten dat een eventueel op te leggen straf niet hoger zou uitvallen dan de anderhalf jaar die S. in voorarrest heeft doorgebracht.

In de zomer van 2012 kwamen de eerste meldingen over S. binnen bij de school. Na een gesprek werd S. geschorst. In september 2012 vertrok hij naar Israël. Daar werd hij op verzoek van de Nederlandse autoriteiten aangehouden. Na een slepende procedure leverde Israël hem eind vorig jaar uit.

Volgens de rechtbank heeft S. ernstig misbruik gemaakt van de kwetsbare situatie waarin de leerling in kwestie zich bevond. Op school ging het niet goed met de jongen. Hij zocht een veilige plek en dacht die gevonden te hebben in de klas van S. De leraar won zijn vertrouwen en heeft dat misbruikt, aldus de rechtbank, met grote gevolgen voor het slachtoffer.

Lees ook

Minister moest aangifte tegen pedofiele docent op Joodse Cheider-school afdwingen

ANP

 
 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie

Advertentie

 
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
 
 
 
 
 

 

(Be)Spaarvarken

Vergelijk en steun direct TPO! Voor iedere aankoop krijgt TPO een vergoeding.

 

  True managed webspace