TPOok!

 
avatar
   
Regio

PVV Den Haag woest vanwege ‘feestvierende allochtonen’

'Lijkt erop dat in Den Haag structureel niet wordt gehandhaafd als feestvierende allochtonen overlast veroorzaken'

Tags: ,

PERSBERICHT

PVV heeft genoeg van overlast feestvierende allochtonen

De Haagse PVV heeft raadsvragen gesteld naar aanleiding van een groep feestvierende Turken die afgelopen zaterdag de Hobbemastraat in de Haagse Schilderswijk blokkeerden. Het lijkt het erop dat er in Den Haag structureel niet wordt gehandhaafd als feestvierende allochtonen overlast veroorzaken zoals afgelopen zaterdag maar ook bij Turkse en Marokkaanse bruiloften waarbij men vaak met dure auto’s toeterend door de straten rijdt en langdurig en luidruchtig straten blokkeert.

Fractievoorzitter Karen Gerbrands:

 

“Dit is niet de eerste keer dat feestvierende allochtonen ongestoord overlast veroorzaken. Waarom mogen zij zomaar toeterend door de straten rijden en langdurig en luidruchtig straten blokkeren? Het is niet uit te leggen dat gewone Hagenezen wél een bekeuring krijgen als zij enkele kilometers te hard rijden maar dat feestvierende allochtonen in Den Haag blijkbaar boven de wet te staan.”

 

Overeenkomstig artikel 30 van het Reglement van orde stelt het raadslid Karen Gerbrands  de volgende vragen:

  1. Is het u bekend dat de Hobbemastraat  op zaterdag 19 mei tijdelijk afgesloten is geweest vanwege  feestvierende allochtonen die met fakkels en vlaggen  de straat blokkeerden?
  2. Waarom hield de politie zich afzijdig en konden deze Turken ongestoord toeterend door de straten rijden, op auto’s dansen en zelfs een hele straat blokkeren?
  3. Hoeveel bekeuringen zijn er uitgeschreven en hoeveel personen zijn er aangehouden naar aanleiding van de blokkade op de Hobbemastraat?
  4. Waarom lijkt het erop dat er in Den Haag structureel niet wordt gehandhaafd  als feestvierende allochtonen overlast veroorzaken zoals afgelopen zaterdag maar ook bij Turkse en Marokkaanse bruiloften waarbij men vaak met dure auto’s toeterend door de straten rijdt en langdurig en luidruchtig straten blokkeert?
  5. Bent u het met de PVV eens dat het niet uit te leggen is aan gewone Hagenezen dat zij wél een bekeuring krijgen als zij enkele kilometers te hard rijden maar dat feestvierende allochtonen boven de wet lijken te staan?
  6. Begrijpt u dat het uw taak is om te voorkomen dat burgers het heft in eigen hand nemen, zoals recent in Duindorp is gebeurd nadat er niet werd gehandhaafd terwijl feestvierende allochtonen langdurig en luidruchtig straten blokkeerden vanwege een Marokkaanse bruiloft?
  7. Kunt u aangeven hoe u ervoor gaat zorgen dat ook feestvierende allochtonen gewoon aangepakt worden als zij de wet overtreden in Den Haag?

 

/PERSBERICHT

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.