Doneer aan TPO
 

Activisten knippen hekken Oostvaardersplassen door, drachtige hindes op snelweg afgeschoten

Hoe vind je zelf dat het gaat dierenactivist?

Door: Redactie, 14:49, 20 mei 2018

Drie edelherten moesten zondag op de A6 worden afgeschoten. De hindes waren ontsnapt uit de Oostvaardersplassen, waar activisten in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende plekken hekken hadden doorgeknipt om balen hooi in het natuurgebied te verspreiden. De A6 moest enige tijd worden afgesloten omdat de dieren gevaar opleverden.

Lees ook – Dossier Oostvaardersplassen

Volgens een woordvoerster van Staatsbosbeheer zijn hekken op 21 plekken doorgeknipt. “De hindes waren enorm gestrest en vormden een gevaar het verkeer. Het was niet mogelijk om ze te verdoven. Ze moesten daarom worden afgeschoten. Waarschijnlijk waren de vrouwtjes ook nog drachtig.”

Volgens Staatsbosbeheer is het onacceptabel dat de hekken zijn doorgeknipt. “Je kunt het niet eens zijn met het rapport van de Oostvaardersplassen, maar met de illegale nachtelijke activiteiten brengen de activisten de dieren, onze medewerkers en zichzelf in gevaar.”

In de winter was er veel ophef over het gebrek aan voedsel voor de grote grazers in de Oostvaardersplassen. De provincie Flevoland besloot daarom de dieren toch te laten bijvoeren. Maar volgens Staatsbosbeheer is er nu weer volop eten te vinden voor de dieren. De komende maanden valt de beslissing over het beheer van het natuurgebied. Volgens Staatsbosbeheer doen actievoerders er beter aan gebruik te maken van inspraakmogelijkheden om hun ongenoegen te laten blijken.

ANP


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties