TPOok!

 
avatar
   
Regio

Politie staat ‘jongeren’ in Schilderswijk ‘op grove manier’ te woord, krijgt intern onderzoek aan broek

Had moeten zeggen: 'Heren, vrinden, zullen wij de verbinding aangaan?'

Tags: ,

De politie Den Haag doet onderzoek naar het optreden van een agent van team Hoefkade in de Schilderswijk, omdat hij onlangs een groepje jongeren “op een grove manier” te woord heeft gestaan. Zijn teamchef zegt zich in een verklaring te distantiëren van het gedrag van de agent. “Een dergelijke manier van bejegening is absoluut niet wat wij voor ogen hebben. Het past ook niet in de weg die wij de afgelopen jaren, samen met onze wijkbewoners, zijn ingeslagen om meer met elkaar in verbinding te staan.”

Hij laat zich uit op een manier die niet gewenst wordt geacht, aldus een woordvoerster van politie. Op Instagram waren dinsdag beelden te zien van zijn benadering. De jongeren hebben het gefilmd. Wanneer het voorval was, kon de woordvoerster niet zeggen. Wel dat het “recent” is gebeurd.

Wat de aanleiding is geweest voor de agent, die werkt in het centrum van Den Haag, om de jongeren zo te woord te staan is niet duidelijk.

De man werkt tot nader order niet meer op straat. “Afhankelijk van de uitkomsten van het interne onderzoek zullen eventueel verdere maatregelen getroffen worden”, stelt de politie.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.