TPOok!

 
avatar
   
Regio

Agressieve zwartrijdende asielzoekers in Tilburgse bus, de getuigenverklaringen

'Het was echt gekkenwerk, ze sloegen er op los'

De zes ‘jonge mannen’, waarvan de meesten woonachtig zijn in diverse Brabantse asielzoekerscentra, die afgelopen zaterdag werden opgepakt voor zwartrijden in een Tilburgse bus staan alweer vrij op straat. De politie zegt dat het onderzoek naar de zes, die behalve van zwartrijden worden verdacht van ‘zich onttrekken aan aanhouding’ en ‘belemmeren van verkeer’ de komende tijd doorgaat.

Getuigenverklaringen opgetekend in het AD schetsen een grimmig beeld van de zwartrijdende asielzoekers. Toen de politie eenmaal arriveerde zouden de zwartrijders zeer agressief zijn geworden. Zo meldt een anonieme getuige:

 

“Het was echt gekkenwerk, ze sloegen er flink op los. Die mannen begonnen plotseling te schreeuwen en te schelden. Ze wilden ons te lijf gaan met hun broekriemen en er werd in onze richting gespuugd.”

 

Nadat de zwartrijdende asielzoekers hun agressie hadden uitgeleefd op de onschuldige, en wél gewoon betalende, buspassagiers probeerden ze voor de politie te vluchten. Ze renden een spoorviaduct op waardoor twee treinen een noodstop moesten maken. Dit betekende veel vertraging voor treinen en ook voor het overige verkeer op de weg waar de Arriva-bus was stilgezet.

De politie is overigens niet met stenen bekogeld, zoals eerder werd vermeld. Volgens de politie is dat ‘een misverstand’.

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.