TPOok!

 
Regio

Amsterdam negeerde negatief advies over omnoemen Stadionplein in Johan Cruijffplein

Bewoners is niets gevraagd

De commissie die zich in Amsterdam bezighoudt met straatnamen, heeft een negatief advies gegeven over wijzigen van de naam Stadionplein in Johan Cruijffplein. AT5 en NH Nieuws melden dat de zogeheten Commissie Naamgeving Openbare Ruimte van de gemeente het beter vond om de oude naam van het plein te behouden.

Lees ook – Serie: Chris Aalberts bij de Stadsdeelcommissie

Het Stadionplein is volgens de commissie als een ‘baken’ voor inwoners. Bovendien is het draagvlak onder bewoners niet gepeild en wijkt de naam af van omliggende straten, die allemaal zijn vernoemd naar personen of zaken uit de oudheid. De commissie oordeelde wel dat ‘een passend eerbetoon’ aan de grote voetballer ‘beslist op zijn plaats is’. Het feit dat hij nog geen vijf jaar dood is, normaal gesproken een criterium, zou vanwege zijn ,,uitzonderlijke verdiensten” geen bezwaar zijn.

Stadsdeel Zuid gaf juist een positief advies over de naamsverandering. Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam besloot uiteindelijk het Stadionplein toch om te dopen.

Lees ook

Dossier Johan Cruijff

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.