TPOok!

 
avatar
   
Regio

Kroegen in Tiel: Verboden voor Pools sprekende Polen

'Alleen Nederlands sprekende gasten'

Tags:

Twee cafés in het Gelderse Tiel laten voortaan alleen nog maar gasten toe die Nederlands spreken, meldt de Gelderlander maandag. Volgens de krant maakt de eigenaar van de cafés er geen geheim van dat de regel is ingevoerd na problemen met Poolse arbeidsmigranten.

Bezoekers moeten ter controle hun identiteitskaart tonen en ‘goedenavond’ zeggen, aldus eigenaar Christjan Ernste. Hij tekent aan dat Polen die wel Nederlands spreken en begrijpen zonder problemen worden toegelaten. Ook andere migranten behoren tot de bezoekers, zegt hij. “Het gaat ons er echt om dat je elkaar kunt verstaan.” Taalproblemen zijn volgens hem mede oorzaak van onenigheid.

De eigenaar vindt niet dat hij discrimineert. De huisregel geldt volgens hem in het algemeen. Een bureau dat voor zestien gemeenten in Gelderland-Zuid discriminatieklachten behandelt, vermoedt dat de Wet Gelijke Behandeling wordt overtreden.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.