Regio

Vader kan kind niet meer redden: jongen (5) dood door brand in woonwagen Arnhem

11-04-2018 09:33

Een jongen van vijf jaar is woensdagochtend om het leven gekomen door een brand in een woonwagen in Arnhem. De vader is de woonwagen nog ingegaan om het kind te redden, maar volgens een woordvoerder van de brandweer was het er te heet en stond er te veel rook. De vader en de moeder en een dochter die de woonwagen op tijd wisten te verlaten, zijn onderzocht in een ambulance omdat ze rook hadden ingeademd. Een derde kind van het gezin was al buiten en bleef ongedeerd.

Evacuatie

De hulpdiensten werden woensdag rond 08.15 uur gewaarschuwd over de brand in de woonwagen aan de Ingenieur Molsweg in Arnhem. Vanwege de brand zijn zo’n tien omliggende woonwagens op het woonwagenkamp ontruimd. Momenteel wordt nog gezocht naar een ruimte om de geëvacueerde bewoners op te vangen.

De brandweer kreeg aanvankelijk door dat er twee kinderen in de brandende woonwagen zouden zijn, maar dat bleek er een te zijn. Dat kind is overleden, aldus de woordvoerder.

Waardoor de brand is ontstaan, is nog onduidelijk. Het vuur is inmiddels onder controle, maar er wordt nog wel nageblust. De woonwagen kan als verloren worden beschouwd, omliggende woonwagens hebben vermoedelijk niet heel veel schade opgelopen.

(ANP)