TPOok!

 
avatar
   
Regio

4 mei – Dikke mensen toch welkom in erewacht Waalsdorpervlakte

Bestuur: 'Wij zijn daar niet goed mee omgegaan'

Iedereen ‘met het hart op de goede plaats’ is welkom om in de erewacht te staan tijdens de dodenherdenking op de Waalsdorpervlakte. Dat laat het bestuur van de vereniging Erepeloton Waalsdorp zondag weten. Afgelopen week ontstond ophef nadat uit de notulen van de vereniging was gelekt dat dikkerds niet meer in de erewacht mochten staan. Er waren klachten over hun postuur binnengekomen.

“Wij zijn daar niet goed mee omgegaan”, zegt voorzitter Vincent Gaal. “Wij zijn de laatsten om mensen uit te sluiten. Van oudsher willen wij juist dat onze erewacht een afspiegeling is van de maatschappij.” Het bestuur zegt de commotie te betreuren en hoopt dat die geen negatieve invloed zal hebben op de stille tocht op 4 mei.

De klachten waren volgens secretaris Wendy Broer afkomstig uit eigen gelederen en moesten eerder worden gezien als waarschuwing: “Kijk uit dat je niet te dik wordt, anders pas je niet meer in de overall die de erewacht draagt”. De overalls zijn er tot confectiemaat 60, ‘een flinke maat’, zei Broer vrijdag.

Lees ook

Vereniging Erepeleton Waalsdorp wil geen corpulente erewachten meer

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.