TPOok!

 
avatar
   
Regio

Wéér journalisten op openbare weg belaagd door ‘jongeren’, bekogeld met stenen

In de pittoreske Nijmeegse krachtwijk Leuvensbroek

Tags:

Een groep jongeren heeft woensdagmiddag een cameraploeg van streekomroep RN7 de Nijmeegse wijk Leuvensbroek uit gejaagd. Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen noemt het gedrag van de jongeren ,,niet acceptabel”. Hij is blij dat de journalisten aangifte hebben gedaan bij de politie, liet hij woensdag weten.

In Leuvensbroek is maandag geschoten op een negentienjarige jongen. Die raakte gewond aan zijn arm. Twee verdachten van zeventien en twintig jaar zijn opgepakt. De politie is nog bezig met een onderzoek. Bij het winkelcentrum in de wijk zou al een poos sprake zijn van intimidatie, overlast van hangjeugd en drugshandel.

RN7 wilde een item maken over veiligheid in de wijk. Volgens de omroep omsingelden ongeveer twintig jongeren de journalisten. Ze bedreigden hen en dreven ze terug naar de camerawagen. Die werd omsingeld en bekogeld. RN7 heeft aangifte gedaan van de actie.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.