TPOok!

 
avatar
   
Regio

Noodkreet woningcorporatie Amsterdam: Burgemeester, doe wat aan krakende illegalen

Huurders en medewerkers bedreigd en geïntimideerd

Woningcorporatie Ymere wil dat er zo snel mogelijk een einde wordt gemaakt aan het kraken van maar liefst 22 van hun woningen in Amsterdam Oost door uitgeprocedeerde asielzoekers. Reden is dat de situatie volledig is geëscaleerd: huurders én medewerkers van het bedrijf dat de woningen beheert zijn bedreigd en geïntimideerd. Dat schrijft de Telegraaf donderdag.

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) vroeg de eigenaren van gekraakte panden waar uitgeprocedeerde asielzoekers in zitten voorlopig niet te laten ontruimen.

Het gaat nu verder dan alleen kraken”, zegt een woordvoerder van Ymere tegen de krant. “Ons personeel wordt bedreigd, bij bewoners wordt op de deur geklopt en er hangt een grimmige sfeer in de wijk. Dan is er wat ons betreft echt een grens overschreden.”

Burgemeester Van Aartsen schreef afgelopen maand in een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad dat hij eigenaren van gekraakte panden zal vragen het kraken te gedogen en te wachten met een ontruimingsverzoek totdat er een nieuw college is gevormd in Amsterdam. Aanleiding voor de brief was een motie van GroenLinks en D66 om ontruimingen tijdelijk op te schorten.

Lees ook

De Telegraaf – Escalatie bij kraakpanden Amsterdam

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.