TPOok!

 
Regio

Oud-corpslid Vindicat dat op hoofd feut ging staan opnieuw voor de rechter wegens mishandeling

Mishandelde tegenstander tijdens waterpolowedstrijd

Wouter B. die in 2016 tijdens de ontgroening in de sociëteit van studentencorps Vindicat op het hoofd van een eerstejaars ging staan, stond dinsdag opnieuw voor de rechter voor nog een mishandeling dat jaar. De student bracht tijdens een waterpolowedstrijd in Groningen zijn tegenstander in maart 2016 ernstig letsel toe door vier keer met de nagels van beide handen, van boven naar beneden over zijn borst te krassen. Dat schrijft RTV Noord.

De advocaat van B. wilde niet dat de kwestie vorig jaar zou worden behandeld. De rechter oordeelde dinsdag dat B. schuldig is maar geen straf krijgt. Een woordvoerder van het openbaar Ministerie: “De taakstraf die de verdachte destijds heeft gekregen is dusdanig, dat ook al was de mishandeling toen wel meegenomen, het vonnis niet hoger was uitgevallen. Vandaar dat de rechter nu zegt: wel schuldig, maar geen extra straf.”

B. werd eind vorig jaar veroordeeld tot 240 uur werkstraf en een celstraf van 31 dagen, waarvan 30 voorwaardelijk. Hij ging in hoger beroep.

Lees ook

Dossier Vindicat

   

Steun direct Bas Paternotte

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.