Oud-corpslid Vindicat dat op hoofd feut ging staan opnieuw voor de rechter wegens mishandeling

03-04-2018 15:19

Wouter B. die in 2016 tijdens de ontgroening in de sociëteit van studentencorps Vindicat op het hoofd van een eerstejaars ging staan, stond dinsdag opnieuw voor de rechter voor nog een mishandeling dat jaar. De student bracht tijdens een waterpolowedstrijd in Groningen zijn tegenstander in maart 2016 ernstig letsel toe door vier keer met de nagels van beide handen, van boven naar beneden over zijn borst te krassen. Dat schrijft RTV Noord.

De advocaat van B. wilde niet dat de kwestie vorig jaar zou worden behandeld. De rechter oordeelde dinsdag dat B. schuldig is maar geen straf krijgt. Een woordvoerder van het openbaar Ministerie: “De taakstraf die de verdachte destijds heeft gekregen is dusdanig, dat ook al was de mishandeling toen wel meegenomen, het vonnis niet hoger was uitgevallen. Vandaar dat de rechter nu zegt: wel schuldig, maar geen extra straf.”

B. werd eind vorig jaar veroordeeld tot 240 uur werkstraf en een celstraf van 31 dagen, waarvan 30 voorwaardelijk. Hij ging in hoger beroep.

Lees ook

Dossier Vindicat