TPOok!

 
Opinie

Weer eist tuig dat heer en meester is op straten en wegen een onschuldig slachtoffer

Morgen uw zoon, dochter, vader, moeder, broer of zuster het slachtoffer?

Tags:

Een 21-jarige poging tot moord plegende straatmisdadiger is zondag door de politie in Utrecht aangehouden voor het veroorzaken van een zwaar ongeval op de Rio Brancodreef in de Utrechtse multiculturele krachtwijk Overvecht. De straatmisdadiger reed met hoge snelheid op de verkeerde weghelft frontaal in op een bestelbusje. De 48-jarige bestuurder (M) van dat busje raakte zwaargewond. De straatmisdadiger was waarschijnlijk met één of meerdere andere auto’s aan het straatracen. De politie trof in de buurt nog twee lege auto’s aan. De inzittenden zijn laf op de vlucht gegaan en hebben zowel de straatmisdadiger als het onschuldige slachtoffer in het autowrak laten creperen.

De kans dat het opzettelijk veroorzaken van een ongeval wordt bewezen is heel erg klein. Ook is de kans nihil dat deze straatmisdadiger een serieuze straf krijgt, want in Nederland is straatmoord en poging tot straatmoord geen echte moord en poging tot moord waardoor het opzettelijk veroorzaken van een ongeval meestal wordt bestraft met hooguit een laf taakstrafje en het intrekken van de rijbevoegdheid van een jaar. Wat precies de reden is waarom tuig besluit op straat te gaan racen, ze kunnen doen wat ze willen omdat ze toch nauwelijks zullen worden bestraft, als ze al worden gepakt, een kans die in Nederland nog kleiner dan nihil is.

De slachtoffers daarentegen hebben altijd levenslang en kunnen vaak helemaal nooit meer autorijden. Niet zelden worden deze slachtoffers jaren later nog aan de misdaad die ze is aangedaan herinnerd omdat het OM doorgaans op de gebruikelijke wijze een cruciale fout maakt op kosten van het slachtoffer en de nabestaanden of omdat een straat in een woonwijk doodleuk de naam krijgt van iemand die bezopen te hard iemand doodrijdt.

Zo doen we dat in Nederland, misdadigersknuffelland. En morgen is uw geliefde het slachtoffer.

Foto’s: Hulpdiensten na een ongeval dat mogelijk het gevolg was van een straatrace. Een man raakt zwaar gewond. ANP GINOPRESS   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.