TPOok!

 
avatar
   
Regio

Eigenaresse ijssalon jaagt terrorjeugd weg met bezem, wordt zélf vervolgd door OM

Jongeren vonden eigenaresse 'kankernegerin', 'kankerzwarte' en 'kankeraap', 'ga lekker je boom in man'

Foto: screenshot video NH

De eigenaresse van ijssalon ‘t Perronnetje in Hilversum wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor mishandeling van een stel terrorknapen. Toen de 37-jarige Surinaamse vrouw vorige zomer langdurig werd geterroriseerd door een stel racistische jongeren liepen de gemoederen uiteindelijk zo hoog op dat de vrouw de jongeren te lijf is gegaan met een stok.

Verdenking van belediging

Op een filmpje dat vorig jaar bij de De Gooi- en Eemlander verscheen is te zien dat een van de jongeren haar uitscheld voor ‘kankernegerin’, ‘kankerzwarte’ en ‘kankeraap’, ook zegt hij: ‘ga lekker je boom in man’. De eigenaresse van de ijssalon haalt op de beelden met een bezemsteel uit naar de jongens.

Van de drie jongens die de vrouw lastig vielen gaan er twee vrijuit, een 18-jarige jongen moet wel voorkomen op verdenking van belediging.

Met poep besmeurde Surinaamse vlag

Zowel de eigenaresse als de jongens hadden aangifte gedaan. De officier van justitie had mediation voorgesteld maar dat is niet van de grond gekomen, meldt het OM. De politierechter zal de zaken op twee aparte zittingen behandelen.

De eigenaresse had al eerder aangiften gedaan van twee racistische incidenten bij haar ijssalon. Volgens lokale media werd een raam ingegooid en lag er een met poep besmeurde Surinaamse vlag voor haar zaak. Volgens de politie leidde het onderzoek niet naar de daders.

Door de impact die de hele situatie heeft gehad heeft de vrouw deze maand besloten haar ijssalon te sluiten. Tegen NH zegt ze:

 

”Ik merk nu pas wat voor traumatische ervaring dat hele gedoe met zich heeft meegebracht.”

 

Update: reactie eigenaresse ’t Perronnetje: OM wil hoe dan ook mij vervolgen

Op de site van Richard Korver, de advocaat van de eigenaresse van de ijssalon, is het volgende persbericht te lezen met een reactie van de eigenaresse.

 

”De eigenaresse van ’t Perronnetje werd vandaag overvallen door een Twitter bericht van het Openbaar Ministerie waarin zij laat weten dat de eigenaresse van ’t Perronnetje vervolgd zal worden voor mishandeling. Dit terwijl de advocaat van de eigenaresse een paar dagen geleden nog een zeer uitgebreide brief met tal van onderzoekswensen heeft ingediend.

Het Openbaar Ministerie moet nog reageren op die onderzoekswensen, maar meent kennelijk dat wat er ook uit dat onderzoek komt, vervolging toch op zijn plaats is.

De eigenaresse van ’t Perronnetje is verbijsterd over de wijze waarop de autoriteiten met de kwestie van discriminatie en haat zaaiende teksten omgaan. Zij voelt zich door de overheid niet alleen in de kou gezet, maar heeft ook het gevoel dat zij überhaupt geen eerlijk proces krijgt als het Openbaar Ministerie per Twitter laat weten dat zij vervolgd zal worden en slechts één van drie jongens vervolgd wordt zonder eerst de beoordeling van haar onderzoekswensen zelfs maar ter hand te nemen.”

 

(ANP/TPO)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.