Plein- en schoolverbod voor Arnhemse lijsttrekker wegens ‘intimidatie’

20-03-2018 22:48

De Arnhemse lijsttrekker van de Partij voor Iedereen, Mehmet Sagsu, zit in een lastig parket. De Gelderse Onderwijs Groep Quadraam heeft hem een plein- en schoolverbod opgelegd voor de locatie waar hij in de medezeggenschapsraad zit. Het verbod geldt voor de locatie waar een zoon van Sagsu les krijg, dat schrijft De Gelderlander vandaag. Bronnen binnen de school spreken tegenover de krant van ‘lastig vallen, intimidatie en bedreiging’.

Sagsu kwam eerder al in opspraak omdat hij zowel in Arnhem als in Amsterdam met zijn partij meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij zegt zelf niets van een pleinverbod te weten. Volgens de school is hij via een deurwaardersexploot van het verbod op de hoogte gesteld. De Partij voor Iedereen ontkent echter dat Mehmet Sagsu iets ontvangen heeft.

“Een schoolverbod lijkt me wel lastig en zelfs bizar gezien mijn lidmaatschap van de medezeggenschapsraad”, schetst de lijsttrekker zelf de situatie tegenover de Gelderse courant. Het nieuws kan van invloed zijn op het stemgedrag, zo geeft hij toe, “Hier lijkt wel sprake van boze opzet.”

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens