Regio

Verdachte steekpartij bus Arnhem opgepakt, blijkt 17-jarige te zijn

14-03-2018 10:28

De ‘dronken en vervelende verdachte met donkere huidskleur gekleed in legergroene jas’ die dinsdag in Arnhem een buspassagier neerstak is opgepakt. Het blijkt te gaan om een minderjarige jongen van slechts 17 jaar oud uit Arnhem. Het slachtoffer dat zwaargewond raakte is eenĀ 49-jarige man uit Poortugaal. Zijn toestand is stabiel. Dit meldt De Gelderlander.

Het is nog onbekend waarom het slachtoffer werd neergestoken en of het, op klassiek Amsterdamse wijze, een geheel willekeurig slachtoffer was zoals dat gaat in het immer veilige OV, die lieve openbare ruimte, van het veilige Nederland dat gave land.

Ook is onbekend of de dader, eveneens op klassiek Amsterdamse wijze, misschien op onbegeleid verlof was van een gesloten opname in een psychiatrisch terwijl bij het personeel bekend was dat hij agressief en gevaarlijk is en vlak daarvoor nog een verpleegster heeft mishandeld.

Ook is onbekend of de dader zal worden veroordeeld tot een verblijf in een kliniek te Den Dolder alwaar hij relaties kan aangaan met begeleiders, onbeperkt naar buiten kan gaan en veel drugs en alcohol kan gebruiken.

De kans op een taakstrafje en voorwaardelijke ambulante jongeren-tbs is overigens een stuk groter, net als de kans dat hij binnenkort gewoon weer vrij rondloopt op straat. Of in een stadsbus. Al dan niet met een mes op zak.