Doneer aan TPO
 

Samenwerking ‘links blok’ Rotterdam onder druk door oude NIDA-tweet

Partij vergeleek ISIS met Israël

Door: Marc van Molenbeek, 0:03, 12 maart 2018

De samenwerking tussen de ‘linkse partijen’ in Rotterdam staat nu al onder druk nadat een oude tweet van NIDA stof doet opwaaien, dat schrijft de NOS vanavond. In de tweet vergelijkt de partij, die op de islam is geïnspireerd, terreurorganisatie ISIS en Israël met elkaar.

De Rotterdamse PvdA-lijsttrekker in Rotterdam, Barbara Kathmann, noemt op Twitter de NIDA-tweet onaanvaardbaar. “Wat NIDA hier stelt, kan volgens PvdA Rotterdam verre van door de beugel. Dit is onbegrijpelijk.” SP, GroenLinks, PvdA en NIDA hebben gezamenlijk een manifest opgesteld voor een ‘sociaal, duurzaam en inclusief Rotterdam’.

Tegenover NOS Nieuwsuur laat NIDA weten geen reden zien de tweet te verwijderen. “De provocatieve tweet moet gelezen en begrepen worden in de context van de maatschappelijke discussie op dat moment”. Landelijk SP-leider Lilian Marijnissen zei eerder vandaag al niet te spreken te zijn over het verbond met NIDA, zo tekent de NOS nog op. “Ik had die keuze zelf niet gemaakt”.


   
 
 
 
Toon / Verberg Reacties