TPOok!

 
avatar
   
Regio

‘Groep jongeren’ gaat volkomen los op agenten, poging tot wurging, agente met hersenschudding

Agenten gebruiken stroomstootwapens om vege lijf te redden

Een 21-jarige man heeft in Amersfoort geprobeerd een agente te wurgen. Drie collega’s schoten haar te hulp omdat ze vreesden voor haar leven. De agenten trokken hun stroomstootwapens. Na de waarschuwing stopte het geweld richting de agente.

Ze liep door het gedrag van de man een hersenschudding en verwondingen aan haar gezicht op. Drie andere politiemensen liepen verwondingen op aan schouder, rug, nek en been.

De man maakte deel uit van een groep van twee vrouwen en vier mannen uit Bunschoten-Spakenburg in de leeftijd van zeventien tot 22 jaar. Een van de vrouwen werd aangesproken omdat ze een ruit van een winkel zou hebben vernield. De anderen gingen zich daarna met het gesprek bemoeien. Daarna begon de 21-jarige man op de agente in te slaan en begon haar te wurgen.

Drie mannen bleken onder invloed van alcohol. Het zestal zit vast voor nader onderzoek en verhoor. In het tumult zijn agenten twee bodycams verloren.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.