TPOok!

 
Regio

Politie houdt 17-jarige jongen aan bij school in Spijkenisse na bedreiging meisje

'Meisje is zelf niet op school'

In Spijkenisse is vanochtend een leerlinge van een school bedreigd. De politie is ter plekke om het My College en de omgeving te beveiligen, aldus een woordvoerder. Het meisje zou echter zelf niet op de school zijn. Inmiddels is er een 17-jarige jongen aangehouden.

Update 11:59 – Bij de middelbare school is een zeventienjarige verdachte aangehouden wegens de bedreiging van een scholiere. Nu de verdachte is aangehouden, kunnen leerlingen van de school veilig naar huis, aldus de politie. Wel wordt er nog ‘rijdend toezicht’ gehouden.

Dader

De politie kon eerder op de dag nog niet zeggen wie verantwoordelijk is voor de bedreiging en waar de dader zich momenteel bevindt. Volgens RTV Rijnmond gaat het om een man uit Hoogvliet, die daarbij wapens zou hebben gebruikt.

Directeur Ruud Veth is vanochtend door de politie ingelicht, zo meldt het AD / Rotterdams Dagblad. Volgens hem is ze niet op school. “Ik heb begrepen dat het meisje in Hoogvliet door een man is bedreigd. Toevallig zit ze bij ons op school.” Dat zou betekenen dat de extra beveiliging een voorzorgsmaatregel is.

(TPO/ANP)

Titelfoto: © Google / Google Maps

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.