TPOok!

 
Regio

Dertien gewonden bij flatbrand in Rotterdam

Brand in pand voor jongeren met psychosociale problemen

Tags: ,

Door een brand in een flat in Rotterdam zijn meerdere mensen gewond geraakt. Dertien mensen zijn vanwege het inademen van rook door ambulancepersoneel behandeld, van wie er elf naar het ziekenhuis zijn gebracht.

In een pand van woonondersteuning Roobrughof voor jongeren met psychosociale problemen waren twee brandhaarden. Op de derde etage van het gebouw met vijf verdiepingen was brand ontstaan in de meterkast. Toen de brandweer arriveerde bleek ook in een container op de begane grond brand te zijn.

Veel rook

Het vuur kon gauw worden gedoofd. Wel was er sprake van veel rook. Het pand is geventileerd en een aantal woningen werd gecontroleerd. Op twee na zijn alle huizen inmiddels veilig verklaard. De bewoners van de veilig verklaarde huizen mogen terug naar hun woning. De bewoners werden na de ontruiming opgevangen in een hotel in de buurt.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is het nog niet duidelijk of er een verband is tussen de twee brandhaarden. In de loop van de ochtend worden de oorzaak en omstandigheden onderzocht.

(ANP)

   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.