Doneer aan TPO
 

Opstootjes in Amsterdam nadat man met Turkse vlag op demonstrerende Koerden afloopt

Boze Koerden: 'Toen de Koerden tegen ISIS streden was iedereen tevreden'

Door: Redactie, 17:21, 27 januari 2018

Tijdens de betoging van Koerden in Amsterdam is het onrustig geworden. De politie meldt dat er wat opstootjes zijn geweest. Of er mensen zijn aangehouden, kan de politie nog niet zeggen. De gemoederen onder de demonstranten raakten verhit toen in de Vijzelstraat een man met een Turkse vlag op de groep afliep.

Politie en ook mensen van de organiserende Federatie Koerden in Nederland probeerden de gemoederen tot bedaren te brengen, maar desondanks werden er klappen uitgedeeld. Ook bij het Museumplein vond een opstootje plaats.

‘Koerden zijn verraden’

Het protest in Amsterdam richt zich tegen de Turkse aanval in Syrië. Rondom de manifestatie is veel politie. Ook bij een enkele tegendemonstranten met een Turkse vlag staan politiemensen.

De betogers verzamelden zich bij het Amsterdamse stadhuis en liepen naar het Museumplein. Deelnemers riepen mensen op druk uit te oefenen op hun politieke leiders om de Turkse president Tayyip Erdogan te stoppen. “Toen de Koerden tegen ISIS streden was iedereen tevreden, maar nu zijn de Koerden verraden”, klonk het.

In Duitsland gingen in Keulen zeker 20.000 Koerden de straat op. De politie in Keulen heeft daar zaterdagmiddag rond 15.00 uur een einde gemaakt aan de betoging. Ondanks herhaaldelijke waarschuwingen waren er telkens verboden PKK-symbolen te zien. Het is in Duitsland sinds 2017 verboden dergelijke symbolen te tonen, omdat de PKK er als een terroristische organisatie is bestempeld.

Titelfoto: een vlag van de YPG, bij een eerdere demonstratie in Duitsland
(TPO/ANP)


Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken:
(Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Om administratieve redenen moet je donatie minimaal 5 Euro zijn. Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]. Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
 
Toon / Verberg Reacties