Regio

Centraal Station Rotterdam weer vrijgegeven na brand, nog wel vertraging voor reizigers

21-01-2018 10:34

Het Centraal Station van Rotterdam is wegens een brand ongeveer een uur lang ontruimd geweest. De veiligheidsregio zegt dat er een brand was in een werkkast op de tweede etage van het gebouw, waar het kantorengedeelte zit. Iedereen moest naar buiten, dus ook reizigers en winkelpersoneel. Het treinverkeer werd stilgelegd.

Op beelden is te zien dat honderd tot tweehonderd mensen buiten het stationsgebouw staan. De Nederlandse Spoorwegen melden dat de treindienst stilligt door de inzet van de hulpdiensten. Volgens de politie rijden de lijnbussen en metro’s wel.

Volgens de politie is er is geen uitzicht op hoe lang dit gaat duren. Inmiddels os de brand wel onder controle en moet er snel uitsluitsel komen over wanneer het station weer helemaal open gaat. De brandweer gaat het pand nu rookvrij maken en wil het treinverkeer zo snel mogelijk vrijgeven. In het kantorengedeelte is het door het water uit de sprinkler ‘behoorlijk nat’. Onduidelijk is nog hoe het vuur is ontstaan. De lijnbussen rijden wel en ook metro’s rijden, maar er kan niet in- of uitgestapt worden op Rotterdam CS.

(ANP/TPO)

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens