Regio

Gaaf Land Nederland: vrouw (91) met gebroken heup ligt vijf uur te creperen tot ambulance komt

17-01-2018 11:51

De dementerende Lies van Delft (91) die in een verzorgingstehuis te Capelle aan den IJssel woont heeft maandagavond maarliefst vijf (5!) hele uren moeten creperen van de pijn nadat zij door een valk haar heup had gebroken. Reden: er waren geen ambulances beschikbaar en spoedgevallen gaan voor. Pas na die vijf uren van middeleeuws leed, en vier en een half uur nadat een arts een gebroken heup had geconstateerd, kon de dementerende hoogbejaarde vrouw met een ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Dit meldt het AD.

De directeur van Ambulancezorg Rotterdam-Rijnmond laat aan het AD in een reactie weten het “heel vervelend te vinden” dat mevrouw Van Delft zo lang moest wachten. “Dit is niet waar wij voor staan.”

“We focussen ons op de spoedritten en als iets geen spoed betreft moet dat wachten. We streven ernaar om die ritten binnen twee uur gedaan te hebben. We hebben geen enkele reservecapaciteit en dan gaan acute gevallen voor. Ik sluit niet uit dat mensen vaker zo lang op een ambulance moeten wachten. Het is een schrijnend voorbeeld van de gevolgen van het personeelstekort bij de ambulancedienst.”

Maar er is sprake van een groot capaciteitsgebrek bij de ambulancedienst. Alleen al in veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond staan al lange tijd 25 vacatures open die de capaciteit van ambulancediensten kunnen vergroten.

 

 
Helaas: deze aanbieding is verlopen, maar probeer deze boeken eens