TPOok!

 
avatar
   
Regio

Burgemeester Jozias van Aartsen wil meer actie om homofoob geweld in Amsterdam tegen te gaan

Maar: 'Het aantal incidenten loopt terug'

Waarnemend burgemeester van Amsterdam Jozias van Aartsen vindt dat er meer actie nodig is om homofoob geweld tegen te gaan. Hij wil daarom op ‘zeer korte termijn’ samen met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) om tafel met homobelangenvereniging COC en de zogeheten lhbti-gemeenschap, zei hij donderdag tegen de gemeenteraad.

Van Aartsen reageerde in een spoeddebat over dit onderwerp, op initiatief van de VVD naar aanleiding van twee recente gevallen van vermeend antihomogeweld in de hoofdstad. “Ik vind het waardeloos dat dit soort dingen in de stad Amsterdam gebeuren.” Hij benadrukte dat extra alertheid nodig is.

De burgemeester wil met betrokkenen bespreken wat voor ideeën er zijn en wat er op korte en langere termijn moet gebeuren om dit soort incidenten tegen te gaan.

VVD-raadslid Marianne Poot zei dat het gevoel heerst dat het aantal incidenten tegen lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (lhbti) toeneemt. Van Aartsen zei dit beeld te herkennen, maar uit de meest recente cijfers blijkt volgens hem dat het aantal incidenten iets terugloopt. “Dat is interessant, al is het maar de vraag in hoeverre je bij dit soort delicten af kunt gaan op cijfers”, zei de burgemeester.

Lees ook

Homo in Amsterdam met baksteen ziekenhuis ingeslagen

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.