TPOok!

 
Regio

De Hond peilt DENK en FvD op gelijke hoogte in Amsterdamse raad

Strijd om grootste partij gaat tussen D66 en Groenlinks

Maurice de Hond voorspelt een nek-aan-nek race tussen Groenlinks en D66 bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Dat blijkt uit een lokale peiling in opdracht van De Telegraaf, zo blijkt vandaag. Nieuwkomers DENK en FvD komen ieder uit op 3 van de 45 Amsterdamse gemeenteraadszetels. BIJ1 van Sylvana Simons op 2 en 50PLUS op 1 zetel.

Deze zetelaantallen betekenen vooral forse verliezen voor de PvdA en voor D66, dat nu plotseling de hete adem van Groenlinks in de nek voelt. De PvdA, die nog altijd in zwaarweer verkeert ziet het zetelaantal dus nog verder teruglopen. “Het zetelaantal van vijf is echter wel weer beter dan tijdens de Tweede Kamerverkiezingen”, zo vergelijkt De Hond het stemgedrag in Amsterdam met dat bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Volgens de peiling heeft de VVD in de hoofdstad weinig last van het Forum. Onlangs de drie zetels die lijsttrekker Annabel Nanninga weet binnen te slepen verliest de VVD geen zetels ten opzichte van de vorige keer.

   

Steun direct Gyurka Jansen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.