TPOok!

 
avatar
   
Regio

Bonusquote: ‘De agente zei letterlijk tegen mij: Big Brother is watching you’

'De agenten zeiden dat ze een team hebben dat social media scant'

Tags:

 

“De agenten zeiden dat ze een team hebben dat social media scant. Op basis daarvan hebben ze een lijst gemaakt met namen, waar ik op stond. De agente zei letterlijk tegen mij: ‘Big Brother is watching you.’

Ik heb het event op Facebook een duimpje gegeven. Het kan toch niet waar zijn dat als je iets liked, je twee uur later de politie bij je op de stoep hebt staan. In zo’n maatschappij wil ik niet leven.”

 

Agnes Voorintholt gaf een like aan een Facebookpagina, zoals elke dag miljarden mensen miljarden likes geven op Facebook. Alleen woont Agens Voorintholt in Nederland anno 2018, en daar is de democratische rechtstaat kennelijk stiekem vervangen door een hele enge politiestaat.

Dus kreeg Agnes Voorintholt twee geüniformeerde agenten aan de deur. Volgens de politie ‘alleen maar om even een gesprek te voeren’, volgens de rest van kritisch Nederland om Agnes Voorintholt te intimideren en om burgers duidelijk te maken dat de tijd van ongestraft likes geven op Facebook en doen wat je wilt met de gedachte dat niemand meekijkt reeds voorbij is.

Wie denkt dat dit allemaal wel meevalt heeft pech: de agenten hebben namelijk letterlijk aan Agnes Voorintholt toegegeven dat ze ‘social media scannen’ en dat ‘Big Brother is watching you‘. (Wie dacht dat de politie toch al onderbezet is en échte misdaden of criminaliteit prioriteit heeft bij de politie heeft kennelijk ook pech: likes geven aan Facebookpagina’s is de echte misdaad en criminaliteit.)

Als dat geen héle enge politiestaattaferelen zijn dan zijn wij een dikke Chinees.

Let u wel een beetje op als u dit bericht op Facebook een like geeft?

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.