TPOok!

 
avatar
   
Regio

13-jarige Afghaan stak in Den Bosch zijn moeder neer uit eerwraak

Had volgens Afghaanse tradities niet mogen scheiden

Tags: ,

De dertienjarige Afghaanse jongen die eind september in Den Bosch zijn moeder neerstak heeft dat vermoedelijk gedaan uit eerwraak. De jongen heeft bij de politie verklaard dat hij meent dat zijn moeder volgens de Afghaanse tradities niet het initiatief had mogen nemen tot een scheiding van zijn vader.

De verklaring van de jongen staat in een vonnis tegen zijn vader die woensdag werd veroordeeld tot een jaar celstraf omdat hij zijn kinderen enkele weken eerder had meegenomen naar Italië. De rechtbank gaat er in de uitspraak van uit dat de dertienjarige door zijn 44-jarige vader is beïnvloed en dat de steekpartij het gevolg is geweest.

Zijn 35-jarige moeder werd met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen maar overleefde de aanval van haar zoon door kordaat optreden van buurtbewoners.

De dertienjarige jongen zit sinds de steekpartij vast en staat vrijdag voor de kinderrechter in Den Bosch. Zijn strafzaak zal dan nog niet inhoudelijk worden behandeld.

ANP

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.