TPOok!

 
Regio

Warzone Noordwijk: 100 ‘jongeren’ bekogelen politie met stenen en flessen, slopen beddenspeciaalzaak

Politie weigert 'jongeren' op te pakken: 'Ons doel was om de rust terug te krijgen'

Tags:

Het sjieke, rustige en pittoreske Noordwijk was in de nacht van donderdag op vrijdag toneel van geweld gepleegd door ‘jongeren’. Maarliefst 100 stuks van deze ‘jongeren’ bekogelden de politie met flessen en stenen, een kleinere groep ‘jongeren’ brak in bij een beddenspeciaalzaak en hield daar, gewoon zomaar voor de lol, huis. De politie weigerde echter te handelen volgens de regels van de rechtstaat en pakte helemaal niemand op want ‘ons doel was alleen de rust terug te krijgen’, zo meldt de Telegraaf.

De rellen begonnen toen om 02:00 uur zo’n 20 ‘jongeren’ los gingen op elkaar tijdens het sluiten van de horecagelegenheden op De Grent. Nadat andere ‘jongeren’ zich met de vechtende ‘jongeren’ bemoeiden was er al snel sprake van de tegenwoordig al bijna traditionele massavechtpartij.

Toen de politie van de ‘j0ngeren’ eiste dat ze zich zouden verspreiden werden de ‘jongeren’ uiteraard woest want het accepteren van gezag in de rechtstaat Nederland is al sinds lange tijd geen officieel onderdeel meer van het rechtstaat-curriculum. Bovendien is de openbare weg, zoals de meeste mensen al wel weten, officieel in handen van het gezag maar in de praktijk gewoon bezit van ‘jongeren’ of tuig.

Flessen en stenen

De agenten (zonder helm of schild, alleen bewapend met korte wapenstok en vuurwapen waarvoor strikte gebruiksrestrictie geldt) werden bekogeld met flessen en stenen, een beetje wat Palestijnse jongeren doen met Israelische soldaten die dan weer wel gewoon een pantserwagen, helm, schild en body armor hebben.

Ook besloten enkele ‘jongeren’ een beddenspeciaalzaak in de Hoofdstraat te slopen. Het is onduidelijk of er ook boxsprings en traagschuimkussens zijn geplunderd. Pas toen de politie de Hoofdstraat had ‘omsingeld’ hielden de beddenspeciaalzaakslopers het voor gezien.

In een normale rechtstaat is de politie er voor om tuig dat met stenen en flessen naar agenten of hulpverleners gooit direct op te pakken, vast te zetten, en door te sturen naar de rechter, maar dit is Nederland en dus geen normale rechtstaat. In de ‘rechtstaat’ Nederland kijkt de politie alleen maar toe, laat zichzelf lekker bekogelen met flessen en stenen om daarna helemaal niets te doen en het tuig vrij te laten rondlopen.

Staande gehouden

Wel werden enkele ‘jongeren’ heel even ‘staande gehouden’ voor het opschrijven van ID-gegevens. Daarna werden ze na een knuffel en een aai over de bol weer vrij doorgelaten.

Het is onbekend of de politie te Noordwijk ook eerst via een app moet invullen of er al dan niet etnisch is geregistreerd. Ook is niet bekend of de politiecommissaris als reactie op deze gebeurtenissen al heeft benadrukt dat de politie Noordwijk wel heel inclusief is en graag iftars bezoekt.


   
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.