TPOok!

 
avatar
   
Regio

Erasmus Universiteit verbreekt banden met studentencorps, schuld van BNNVARA-moralisten

Rector universiteit heeft undercoverbeelden BNNVARA-knorren 'Rambam' reeds gezien

De directie van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft de relatie met studentenvereniging RSC/RVSV met onmiddellijke ingang opgeschort. Dat gebeurde naar aanleiding van getuigenissen van “grensoverschrijdend gedrag” tijdens de kennismakingstijd bij de vereniging. Het televisieprogramma Rambam, dat twee studenten undercover liet meelopen tijdens de kennismakingstijd, komt donderdag naar buiten met de beelden.

Wat er precies is gebeurd, is nog onbekend. Het gaat volgens de universiteit om onacceptabe incidenten, met name om “fysiek contact”. Rector magnificus Huibert Pols heeft de beelden inmiddels gezien. “Ik vind de beelden zeer zorgwekkend. We maken afspraken met alle verenigingen over een veilige kennismakingstijd”.

De maatregel betekent dat de bestuursbeurzen en de subsidie voor eerstejaarsleden per direct worden stopgezet en dat de vereniging vooralsnog niet meer welkom is bij academische plechtigheden en de universitaire introductiedagen.

Anp

 

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.