TPOok!

 
avatar
   
Regio

20 procent Brabanders maakt geen melding van drugslab in straat

'Ik doe niets, want het is mijn zaak niet'

Tags:

Een drugslab in de straat of buren die een hennepkwekerij hebben, bijna 20 procent van de Brabanders maakt hier geen melding van bij de politie. Dit schrijft Omroep Brabant naar aanleiding van een eigen onderzoek.

Deelnemers aan de Omroep Brabant Misdaadmonitor 2017 zeggen: “Ik doe niets, want het is mijn zaak niet”. Dat geldt ook bij overlast door vandalisme, hangjongeren of ruzie op straat. Deelnemers voelen zich vooral onveilig door hangjongeren in de buurt (47 procent). Zij durven overlast dan vaak niet te melden omdat ze bang zijn voor de gevolgen (19 procent). Bij ruzie op straat durft 31 procent niets te doen.

Een aanzienlijk gedeelte van de voorvallen of misdrijven wordt volgens het onderzoek niet gemeld bij de politie (slechts 36 procent wel). Dit terwijl de deelnemers aan de Misdaadmonitor aangeven dat ze groot vertrouwen in de politie hebben.

Anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.