TPOok!

 
avatar
   
Regio

30 ‘jongeren’ gaan in asielzoekerscentrum op elkaar los met knuppels en steekwapens

In azc te Overloon

Tags: ,

In het asielzoekerscentrum (azc) in het Brabantse Overloon zijn zaterdagavond zo’n dertig jonge bewoners met elkaar slaags geraakt. Daarbij zijn ook knuppels en steekwapens gebruikt. Volgens de politie is er een aantal gewonden en moest een slachtoffer voor behandeling naar het ziekenhuis.

De politie en hulpdiensten rukten met veel materiaal en mensen uit. De politie onderzoekt nog wat de aanleiding was voor de vechtpartij. Inmiddels is het weer rustig op het azc.

In mei vorig jaar moest de politie op het terrein van het azc in Overloon een waarschuwingsschot lossen bij de aanhouding van iemand die door het lint was gegaan. Medebewoners probeerden de arrestatie te verhinderen.

Ook drie jaar geleden was het onrustig in het opvangcentrum. Tientallen bewoners van verschillende nationaliteiten gingen elkaar toen te lijf, onder meer met ijzeren pijpen, messen en stokken. Vijftien veelal jonge bewoners raakten lichtgewond.

anp

Steun direct Redactie

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.