Regio

Amsterdamse transgenderambtenaren krijgen betaald ‘transitieverlof’

05-12-2017 17:52

Ambtenaren van de gemeente Amsterdam hebben voortaan recht op betaald ‘transitieverlof’ als zij een sekseverandering ondergaan. Op 1 december ging de Amsterdamse gemeenteraad akkoord met deze nieuwe regel, meldt het Parool.

Een SP-raadslid laat door het Parool optekenen dat dit “een prachtige stap vooruit is” en dat “andere werkgevers hopelijk snel zullen volgen”.

Hoe weinig transgenders bij de gemeente Amsterdam werken, en dus hoeveel symbool deze politiek in werkelijkheid is, is niet bekend. Wel is bekend dat de gemeente Amsterdam er al tijden veel aan doet om meer transgenders in het personeelsbestand te krijgen.

De gemeente Amsterdam loopt graag voorop in het zoveel mogelijk opzichtig deugen inzake transgenders, LHBTIQ’ers- en andere al dan niet soort van minderheden. Amsterdam is dan ook zeer succesvol in dit opzichtige deugen. Dit in tegenstelling tot een hoop andere zaken waarin de gemeente Amsterdam steeds maar weer blijft falen. (Google-tips: ‘Amsterdam Noordzuidlijn, Amsterdam top 600, Amsterdam liquidaties’)