TPOok!

 
avatar
   
Regio

Amsterdamse transgenderambtenaren krijgen betaald ‘transitieverlof’

Worden doorbetaald tijdens hun 'sekseverandering'

Ambtenaren van de gemeente Amsterdam hebben voortaan recht op betaald ‘transitieverlof’ als zij een sekseverandering ondergaan. Op 1 december ging de Amsterdamse gemeenteraad akkoord met deze nieuwe regel, meldt het Parool.

Een SP-raadslid laat door het Parool optekenen dat dit “een prachtige stap vooruit is” en dat “andere werkgevers hopelijk snel zullen volgen”.

Hoe weinig transgenders bij de gemeente Amsterdam werken, en dus hoeveel symbool deze politiek in werkelijkheid is, is niet bekend. Wel is bekend dat de gemeente Amsterdam er al tijden veel aan doet om meer transgenders in het personeelsbestand te krijgen.

De gemeente Amsterdam loopt graag voorop in het zoveel mogelijk opzichtig deugen inzake transgenders, LHBTIQ’ers- en andere al dan niet soort van minderheden. Amsterdam is dan ook zeer succesvol in dit opzichtige deugen. Dit in tegenstelling tot een hoop andere zaken waarin de gemeente Amsterdam steeds maar weer blijft falen. (Google-tips: ‘Amsterdam Noordzuidlijn, Amsterdam top 600, Amsterdam liquidaties’)

   

Steun direct Bert Brussen

Doe een rechtstreekse donatie aan deze auteur en blijf nieuwe bijdragen mogelijk maken: (Dit stuurt je naar een betalingspagina)
Heb je vragen over TPO en donaties? Mail naar [email protected]Bitcoins doneren? Kijk hier voor meer informatie
 
 
Toon / Verberg Reacties  
 
Sinds september 2017 moet je ingelogd zijn op Facebook om hieronder meer dan de standaard aantal reacties te laden.
Het gaat hier helaas om een verandering die Facebook zelf heeft doorgevoerd.
Maar je kunt ook reageren via Disqus.
Als iedereen slaapt, zijn wij wakker.